Energetska obnova donosi i 50 posto niže račune za grijanje

Članovi udruge Upravitelj koja okuplja najveći broj upravitelja iz cijele Hrvatske, među kojima je i osječki Zavod za stanovanje, uspjeli su „povući“ čak 70 posto novca sa zadnjeg natječaja za energetsku obnovu višestambenih zgrada.

BESPOVRATNA SREDSTVA Ukupna investicija projekta Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja iznosi preko milijardu kuna, a od toga je više od 560 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Energetskom obnovom stanarima će se omogućiti kvalitetniji i jeftiniji život, jer će uštede na grijanju i hlađenju biti 40 do 50 posto, a istovremeno će im cijene stanova porasti za 10 do 15 posto.

U udruzi Upravitelj energetsku obnovu smatraju važnom, ali ne i jedinom temom za kvalitetu suživota građana u stambenim zgradama. Na brojnim seminarima, savjetovanjima i stručnim raspravama koje su organizirali za članove, raspravlja se o aktualnim trendovima, razmjenjuju se iskustva i sudske prakse. O brojnim temama raspravljat će na svom idućem velikom Savjetovanju upravitelja nekretninama u Zadru, od 18. do 21. travnja 2018. godine.

KOMENTIRAJTE