Svjetski dan stanovanja: Obnovljeno petstotinjak zgrada

Najveći problemi suvlasnika stambenih zgrada vezani su uz iskorištavanje EU sredstava za energetsku obnovu, etažiranje te izbor predstavnika suvlasnika zajedničke nekretnine. Pokazala je to analiza Zavoda za stanovanje d.o.o. povodom Svjetskog dana stanovanja koji se obilježava prvog ponedjeljka u mjesecu listopadu.

Direktor Zavoda za stanovanje, Bojan  Bodražić, mišljenja je kako u višestambene zgrade treba ulagati korištenjem EU sredstava.

– To će omogućiti bolje uvjete života suvlasnika zgrade, smanjiti potrošnju energije te povećati vrijednost nekretnine, kvalitetu života te sigurnost suvlasnika i okoline. Suvlasnici dvadesetak zgrada pod upravom Zavoda uspjeli su do sada pokrenuti, a neki i dovršiti proceduru sufinancirane obnove – dodaje, te ističe kako su brojni suvlasnici stambenih zgrada uložili u svoje stambene zgrade i mimo EU fondova.

KREDITI Gotovo petstotinjak stambenih zgrada u gradu već je pod kreditima za obnovu pročelja i krovova.

– Dobra je vijest i da su suvlasnici sami prepoznali potrebu za obnovom svojih zgrada koje su u njihovu vlasništvu preko kreditnih linija koje im je osigurao Zavod kao većinski upravitelj na području grada Osijeka – kaže Bodražić.

 

KOMENTIRAJTE