OSIGURANJE

Zavod bira i ugovara najpovoljnije uvjete osiguranja

Kad uzmemo u obzir promjene klimatskih uvjeta u Osijeku s iznenadnim jakim olujama, shvaćamo da je osiguranje zgrada jedna od važnijih stvari u upravljanju.

– Samo u ovoj godini prilikom oluje 25. lipnja oštećene su 63 zgrade na upravljanju kod Zavoda za stanovanje, dok smo tijekom prošle godine uslijed oluje imali 215 oštećenih zgrada. Ako tome pridodamo i nekoliko požara koji su se dogodili u stanovima vidimo važnost osiguranja – naglašava Krešo Čačija, voditelj Tehničke službe Zavoda za stanovanje.

Sve zgrade na upravljanju kod Zavoda za stanovanje u 2017. osigurane su kod Allianz osiguranja.

0,042 kn/m2 mjesečno je najpovoljnija cijena osiguranja

Osiguranje se plaća iz sredstava pričuve po kvadratnom metru stambenog ili poslovnog prostora. Sve zgrade su osigurane od (1) požara, oluja i neke druge opasnosti, te (2) prema trećim osobama. Polica se može proširiti i na druge opasnosti. Kod zgrada su osigurani su i posebni i sporedni dijelovi zgrada kao i njihovi pripadci – svi prostori i stanovi, poslovni prostori, tavani, drvarnice i stubišta.

POLICA Osiguravajuće društvo koje ponudi najbolje uvjete sklapa policu na godinu dana

Cijena je samo jedan od elemenata prilikom izbora osiguravajućeg  društva. Osim toga, osiguravajuće društvo mora imati stručne osobe za procjenu šteta. A važno je i iskustvo pri odobrenju ili isplati prethodnih šteta i drugi elementi, poput popisa rizika osiguranja, uvjeta plaćanja i pouzdanost.