U Osijeku svečano obilježen 20. rođendan Udruge Upravitelj

Udruga Upravitelj obilježila je u Osijeku, gradu u kojem je 1999. godine i osnovana, 20 godina postojanja.

– Udruga je osnovana prije 20 godina u osječkom Zavodu za stanovanje. Danas  okuplja sve čimbenike vezane za upravljanje nekretninama ne samo u Hrvatskoj već u cijeloj regiji – naglasio je na svečanosti obilježavanja obljetnice u osječkom HNK-u predsjednik udruge i direktor Zavoda za stanovanje, Bojan Bodražić.

KROVNA ORGANIZACIJA U protekla dva desetljeća udruga je stasala u krovnu neovisnu organizaciju koja na nacionalnoj razini aktivno sudjeluje u kreiranju i oblikovanju stambene politike i kulture življenja.

Okuplja 88 tvrtki upravitelja iz cijele Hrvatske, koje upravljaju s gotovo 90 posto cjelokupnog fonda kolektivnog stanovanja.

– Udruga tijekom cijele godine intenzivno prati sve što se zbiva u području upravljanja višestambenim zgradama, surađuje sa svim relevantnim institucijama i stručnjacima, nastoji upraviteljima osigurati informacije iz prve ruke te omogućiti neposrednu razmjenu iskustva i primjera dobre prakse – naglasio je Bodražić.

Među uzvanicima i govornicima bio je i Mladen Ilijević, voditelj tima za energetsku obnovu višestambenih zgrada Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je najavio da će Fond do kraja godine raspisati novi natječaj.

– Novi natječaj bit će prije kraja godine. Radna skupina još radi i izgledno je 60 postotno sufinanciranje uz iste tehničke uvjete –naglasio je Ilijević.

Uoči svečane skupštine održana je sjednica Upravnog odbora udruge, gdje su razmatrane aktualnosti iz rada upravitelja s posebnim naglaskom na energetskoj obnovi zgrada i novinama vezanima uz rad Povjerenstva za izradu nacrta prijedloga zakona o upravljanju i održavanju zgrada.

SPOMEN PLOČA Postavljena je i ploča na zgradi Zavoda za stanovanje kao trajan podsjetnik na osnutak udruge, te predstavljena monografija o dva desetljeća djelovanja.

KOMENTIRAJTE