Rekordna vrijednost obnovljenih krovova

Prošla je godina posebna po rekordnoj vrijednosti radova na zgradama čiji je upravitelj Zavod za stanovanje, a posebno se ističe broj obnovljenih krovova. Tako je u 2019. sanirano 15 ravnih i 6 kosih krovova na zgradama koje su na upravljanju kod Zavoda. U nova je krovišta tako uloženo približno dva milijuna kuna iz pričuva i kredita vezanih za pričuvu! Vjeruje se da će u 2020. ta ulaganja biti još veća. Zavod za stanovanje zajedno sa suvlasnicima donosi odluku po pitanju izbora izvođača radova i banke za kreditiranje.

– Trenutačno se rade ili su naručeni radovi za 12 krovova. Ono što je bitno je da je u fazi ugovaranja sanacije krovova trenutno još 12 predmeta koji su u različitim fazama pripreme – pojašnjava Bojan Bodražić, direktor Zavoda za stanovanje.

 

JAMSTVO Prema zakonu, jamstvo na izvedene radove je dvije godine, a Zavod od svojih izvođača zahtijeva čak pet godina jamstva za kose krovove i deset godina za ravne krovove!

 

Nakon višemjesečne korona krize, natječaji za energetsku obnovu putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost više su puta odgađani i, zasad, se još uvijek ne zna kada će biti raspisan sljedeći natječaj.

 

 

KOMENTIRAJTE