Plinski uređaji za grijanje i toplu vodu

Servisiranje plinskih naprava vrši ovlašteni serviser pojedinog proizvođača, a svi zamjenski dijelovi moraju biti atestirani.

Ispitivanje postojećih plinskih instalacija nužno je zbog same sigurnosti korisnika. Naime, tijekom godina upotrebe dolazi do propusnosti prvenstveno na navojnim spojevima na plinskoj instalaciji. U većini slučajeva potrebno je samo ponovno prebrtviti navojni spoj koji propušta plin.

POTVRDA Nakon servisiranja plinske naprave serviser je dužan korisniku izdati potvrdu o ispravnosti plinske naprave.

Plinski uređaji trebaju zrak za izgaranje, a posebno oni koji uzimaju zrak iz prostorije u kojoj su postavljeni. Za takve uređaje potrebno je ugraditi posebne otvore na vratima ili zidovima prostorije u kojoj su postavljeni. Ti otvori moraju ostati otvoreni inače će plinski aparat ostati bez zraka koji je potreban za pravilno izgaranje

OPASNO Neispravan dimnjak uzrokuje povrat dimnih plinova opasnih za zdravlje.

Redovito kontroliranje i čišćenje dimnjaka, kontrolu povrata dimnih plinova u prostoriji i analizu dimnih plinova treba povjeriti ovlaštenom područnom dimnjačaru. Svaka izmjena na plinskoj instalaciji ili ugradnja novog trošila mora biti prijavljena i pregledana od stručnih djelatnika distributera plina koji nakon pregleda izdaju potvrdu.

KOMENTIRAJTE