Drinska 10f, obnova pročelja

Ova je zgrada bila u vrlo lošem stanju te su suvlasnici odlučili da je vrijeme za obnovu. – Prije četiri sam godine kupila stan u ovoj zgradi te mi je ubrzo procurio. Na kraju je procurilo i u sve gornje stanove. Kako se promijenila struktura suvlasnika (većina je stanova preprodana), tako su se novi suvlasnici usuglasili da bi bismo trebali započeti s radovima – pojašnjava Jasna Petrović, predstavnica suvlasnika.

Ova zgrada broji 11 stanova raspoređenih na prizemlju i katu, a predstavnica suvlasnika nije imala problema s prikupljanjem potrebnih potpisa – više od 70% suvlasnika pristalo je na radove.

Ubrzo je raspisan natječaj te su odabrani izvođači radova.

KREDIT Za ove su radove suvlasnici morali podići kredit. – Kredit smo podigli na 15 godina, a cijena radovila iznosila je nešto više od 220,000 kuna. Obnovljeno nam je kompletno pročelje, izmijenjena je stolarija te je oličen hodnik. Također je izmijenjen i krov na zgradi.

Suvlasnicima se povećala pričuva te ona sada iznosi nešto više od 7 kuna po kvadratnom metru.

Radovi su završeni u predviđenom roku, a suvlasnici su iznimno zadovoljni izvedenim radovima, kao i suradnjom sa Zavodom za stanovanje. – Zadovoljna sam suradnjom sa Zavodom za stanovanje. Malo smo duže čekali neke potvrde, ali je poslije toga sve išlo brzo – zadovoljno zaključuje Petrović.