Drinska 10r, izmjena dizala

Suvlasnici stambene zgrade u Drinskoj 10r, izgrađene 80-tih godina, odlučili su se na remont starog, postojećeg dizala.

– Dizalo nije bilo zaštićeno, nije imalo klizna vrata, stvaralo je preveliku buku pri kretanju i stajanju koja je bila velika smetnja svim stanarima – navodi predstavnik suvlasnika Zvonimir Kašić.

SERVISI Dizalo je redovno servisirano iz pričuve suvlasnika, a u svom radnom vijeku stalo je samo jednom.

– To je vrsta dizala koje ima svoj posebni naziv „skakavac“. Ponekad nije stalo točno na pozvanom katu nego u međukatu – navodi predstavnik.

Stoga je dotrajalost dizala navela suvlasnike na dogovor o njegovoj izmjeni i potpunom remontu, a tehnička nesigurnost bila je zapravo glavni razlog. Periodični pregledi nisu bili dovoljni da se svi nedostatci otklone.

Zvonimir Kašić, predstavnik suvlasnika , Drinska 10r

– Dogovorili smo se da ćemo ići na kompletan remont – izmjenu motora, novu kabinu dizala, klizna vrata, nove sajle, zapravo sve novo – zadovoljno navodi, te dodaje kako već 10 godina vodi računa o održavanju zgrade.

– Davno prije smo podigli pričuvu. Za popravak dizala podigli smo kredit od 120.000 kuna na deset godina – napominje suvlasnik ove četverokatnice.

PAŽLJIVO Dodaje kako je prije 10 godina rađen i krov na zgradi. Novaca na zajedničkom računu  pričuve uvijek imaju, jer ne žele sve novce potrošiti odjednom.

– Svi su suvlasnici savjesni u plaćanju pričuve i tu nemamo problema. Svi izvršavaju svoje obveze, tako da idemo korak po korak u popravljanju zgrade – ističe Kašić, dodajući kako je suradnjom sa Zavodom za stanovanje zadovoljan.

– Suradnja je korektna i nadamo se da će se u budućnosti tako i nastaviti.