Energetska obnova na Drinskoj 10e

Za obnovu putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavnica suvlasnika, Anica Nikšić je čula na televiziji.

– Nakon razgovora s drugim suvlasnicma otišla sam u Zavod za stanovanje po dodatne informacije. Oni su nam puno pomogli oko dokumentacije. Zgrada nije imala ni građevinsku ni uporabnu dozvolu, pa se sve o moralo ishoditi – pojašnjava.

DOKUMENTACIJA Zgrada je izgrađena 1971. i prikupljanje dokumentacije oduzelo im je najviše vremena.

– Katastar, gruntovnica, arhiv… To su stare zgrade za koje nema dokumentacije, tako da nam je za to trebalo oko tri mjeseca.

Nakon završetka energetske obnove očekuju niže režijske troškove i to je jedan od ključnih razloga što se svi suvlasnici raduju obnovi. Radovi su u tijeku.

– Zgrada je u jako lošem stanju, prijašnja izolacija otpada, tako da su ostali suvlasnici bez problema prihvatili ovu soluciju obnove. Suradnja sa Zavodom za stanovanje je izvrsna, nije bilo nikakvih problema niti poteškoća, zaista smo zadovoljni – zaključuje.

Zavod za stanovanje je vrlo brzo odradio 90% posla i svu dokumentaciju proslijedio u Fond.

KREDITNA LINIJA Suvlasnici će svoj dio troška financirati putem kreditne linije Zavoda za stanovanje koji će otplaćivati kroz povećanu pričuvu.

– Kredit od 275.000 kuna podižemo na 15 godina, a pričuva će nam se povećati za 1,50 kuna po kvadratu stana i iznosit će 5,50 kuna.