Energetska obnova na Sjenjaku 3

Velika većina suvlasnika, pogotovo oni starije populacije, bili su za izradu projektne dokumentacije za obnovu. I kada je u listopadu 2016. Fond objavio natječaj već su bili spremni za prijavu obnove zgrade iz 1972.

– Na računu zajedničke pričuve imali smo dovoljno novca za izradu projekta i energetskog certifikata koji su stajali 61.350 kuna, a za to smo od Fonda dobili povrat od 85 %, odnosno 52.147,50 kuna. Još će trebati izdvojiti za stručni nadzor građenja i energetski certifikat nakon obnove 52.380 kuna, za što ćemo od Fonda također dobiti povrat od 33.898 kuna, a sredstva za taj trošak također imamo na računu zajedničke pričuve – pojašnjava Ivica Oslić, predstavnik suvlasnika.

RADOVI Energetska obnova obuhvatit će krovopokrivačke radove (termo i hidroizolacija), obnovu pročelja, te zamjenu dotrajale drvene stolarije PVC stolarijom.

Ivica Oslić, predstavnik suvlasnika

– To nam donosi znatne uštede na grijanju i hlađenju, te porast vrijednosti nekretnine. Sasvim dovoljan argument da se krene u obnovu – kaže Oslić, dodajući kako suvlasnici očekuju da će radovi biti završeni prije nove sezone grijanja.

Suvlasnici će 39,31% troškova obnove platiti kreditom koji podižu na rok otplate od 10 godina. Trenutna pričuva je 2,60 kuna po kvadratnom metru stana, a nakon obnove bi trebala biti oko 6 kuna. No, konačni iznos će se znati nakon završenih radova.