Energetska obnova, Sjenjak 119 i 121

U zgradi na Sjenjaku 119 i 121 zabilježeno je prokišnjavanja u stanove na oba ulaza, a pukotine kroz koje prolazi voda u stanove se protežu od terase do prizemlja.

– Projekt i dokumentaciju smo rješavali hitro i uspjeli smo se prijaviti u zadnji tren. Osim potpune rekonstrukcije krovišta s novom hidroizolacijom radit ćemo i potpunu toplinsku izolaciju cijele zgrade s novom fasadom, novu zajedničku stolariju i limariju zgrade – kaže Denis Vrbešić, predstavnik suvlasnika.

KREDIT Sami plaćaju 40% troškova obnove i to putem kredita.

Denis Vrbešić, predstavnik suvlasnika

– Trenutna pričuva po kvadratu stana u zgradi je 3 kune, a nakon obnove će biti oko 5 do 6 kuna dok se kredit ne otplati u cijelosti. Također, za izradu projekta i energetskog certifikata morali smo uzeti jedan manji kredit jer nismo imali dovoljno sredstava na računu pričuve. Od tih 80.000 kuna Fond će nam vratiti 85%.

Od početka većina je suvlasnika prepoznala problem i bila za obnovu, iako jedan mali dio nije, unatoč prevelikim režijskim troškovima. No, na kraju su svi pristali.

– Povećana pričuva trebala bi se vratiti kroz uštedu na troškovima grijanja i hlađenja stanova za 40 do 50% – smatra predstavnik suvlasnika.