Energetska obnova, Trpimirova 1c

Energetska obnova zgrade u Trpimirovoj 1c završena je proljetos, a ukupno je stajala 1.347.000 kuna. Od tog iznosa, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost podmirio je 790.000 kuna, a ostatak su platili suvlasnici zgrade putem kredita na rok otplate od 15 godina. U razdoblju otplate iznos pričuve po svakom stanu je povećan za oko 150 kuna.

OŠTEĆENJA Zgrada je izgrađena 1961., a pročelje je pretrpjelo znatna oštećenja tijekom Domovinskog rata i to je bio jedan od ključnih razloga kod donošenja odluke o obnovi.

U suradnji sa Zavodom za stanovanje suvlasnici su informirani o prednostima energetske obnove i povećanju vrijednosti svakog stana nakon što radovi budu dovršeni. Brzo su prikupili suglasnosti i odabrali najpovoljniju ponudu izvođača radova.

POSTOTCI Izradu projekta obnove platili su 55.000 kuna, a od tog iznosa Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vratio im je 85 posto.

Obnovljeno je pročelje zgrade, koje sad ima i vanjsku izolaciju od 15 cm debele kamene vune, obnovljen je i krov, a promijenjena je i kompletna stolarija na zajedničkim prostorijama. Također, suvlasnicima koji su odlučili investirati u obnovu stolarije na vlastitim stanovimam Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vratio je 60 posto uloženog novca.