Etažiranje na Vijencu Slavka Kolara 24

Predstavnica suvlasnika zgrade na Vijencu Slavka Kolara broj 24, prije pet je godina predala zahtjev za etažiranje zgrade. Godinu dana kasnije zgrada je već bila etažirana.

Sam postupak etažiranja bio je vrlo brz, u odnosu na vrijeme pripreme. Najteže je bilo prikupiti potrebnu dokumentaciju jer su se tijekom dogovora znali mijenjati i suvlasnici i onda je uvijek bilo potrebno prikupiti neki novi dokument.

CIJENA Etažiranje je stajalo 17.000 kuna, a u zgradi se nalazi 21 stan.

Predstavnica suvlasnika, Anka Bradarić razgovarala je sa svima, argumentirala zašto je postupak etažiranja potrebno provesti i, konačno, više nije bilo suvlasnika koji bi se protivili etažiranju. Uslugu Zavoda za stanovanje smatra vrlo korektnom jer je, kaže, riječ o jako dobrom upravitelju čiji djelatnici su ljubazni, susretljivi i brzo rješavaju probleme.

Anka Bradarić, predstavnica suvlasnika

– Dok smo još prikupljali dokumentaciju djelatnici Zavoda za stanovanje su već pripremili sve ostalo. Gospođa Suzana Pokorny je vrhunski odradila posao i sve je već bilo izmjereno i ucrtano. To je razlog zašto je sve bilo brzo gotovo. Također, mislim da će biti zanimljivo sugrađanima koji tek sad planiraju etažiranje: mi smo se u zgradi dogovorili i još nekoliko godina prije postupka etažiranja povećali pričuvu na 2 kune po kvadratnom metru. Tako da nam je ostalo sredstava na računu iz kojih smo platili postupak etažiranja. Prošli smo kroz cijeli taj postupak praktički brzo i bezbolno – kaže Bradarić.