I. G. Kovačića 15, energetska obnova

Zgrada u Ulici Ivana Gorana Kovačića 15 izgrađena je početkom 60-ih godina prošlog stoljeća i bila je u iznimno lošem stanju.
– Pročelje je počelo otpadati te je stanarima na južnoj strani bilo jako vruće, dok je nama u stanovima na sjevernoj strani bilo iznimno hladno – pojašnjava Tatjana Ajhner, predstavnica suvlasnika.

BEZ PROBLEMA Nikakvih problema oko prikupljanja potpisa na suglasnosti nije bilo, odnosno skupljen je odmah dovoljan broj. Jedino ih je prikupljanje dokumentacije pomalo usporilo.

– Radovi su procijenjeni na 1.500.000 kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao ih je sa 60%.
Radovi su sveukupno trajali tri mjeseca, a za to je vrijeme obnovljeno kompletno pročelje, promijenjena je stolarija u zajedničkim prostorijama te je postavljena izolacija debela 15 cm. Krov zgrade je također obnovljen. I zapravo su riješeni svi problemi zgrade.

UŠTEDE Suvlasnici se nadaju da će i na zimu ostvariti značajne uštede na grijanju zbog izolacije i novog pročelja.

Suvlasnici 20 stanova na četiri kata zgrade podigli su kredit putem kreditne linije Zavoda za stanovanje jer nisu imali dovoljno sredstava na računu pričuve za plaćanje ostatka troškova. Pričuva je zato povećana za 1,5 kuna po kvadratnom metru svakoga stana.