Kaštelanska 42a, novi krov

Krov stambeno-poslovne zgrade u Kaštelanskoj 42a koja je izgrađena 1981. godine bio je dotrajao i prokišnjavao je. U ovoj zgradi nalazi se 26 stanova.

ODLUKA Predstavnica suvlasnika Ana Vukasović kaže kako su još jesenas odlučili krenuti u obnovu krova.

– Krov je dotrajao, počele su  prokišnjavati lesonit ploče. Obnova je trajala oko mjesec dana – napominje.

Suvlasnici su na računu zajedničke pričuve imali 60.000 kuna, no ta sredstva nisu bila dovoljna za potrebne radove, te su morali podići kredit na period od 10 godina.

ZADOVOLJNI Cijena obnove krova iznosila je 125.000 kuna i svi suvlasnicu su zadovoljni izvedenim radovima nakon kojih nije bilo daljnjih problema sa prokišnjavanjem u stanove koji se nalaze na zadnjim etažama zgrade.

– Imamo deset godina duplo povećanu pričuvu. Povećali smo je jer smo radili zaštitna vrata na dizalu, a nakon toga smo zatražili od Zavoda da pregledaju fasadu zgrade jer je bilo dosta oštećenih opeka, te da naprave izmjenu istih.

Ana Vukasović, predstavnica suvlasnika, Kaštelanska 42a

S prikupljanjem potrebnog broja potpisa predstavnica Vukasović nije imala problema.

– U zgradi imamo tri prazna stana za koje je bilo teže naći vlasnike ali i to se riješilo. Svi su potpisali potrebne papire i svi su bili za to da se krov popravi – tvrdi predstavnica suvlasnika, koja već 19 godina brine o zgradi. Jako je zadovoljna suradnjom sa Zavodom za stanovanje.

– Uvijek imamo lijep razgovor i sve možemo dogovoriti. Također i za način plaćanja kod zahvata koji su iznenadni i neplanirani, jer je zgrada stara. Ako nemamo dovoljno novca na računu možemo se dogovoriti za plaćanje na rate – zaključuje.