Kneza Borne 10, energetska obnova

Zgrada u Ulici kneza Borne na broju 10 vrlo je stara te je zahtijevala obnovu.

– Zgrada je izgrađena 60-ih godina prošlog stoljeća. Svi stanari imali su problema jer je preko zime uvijek bilo hladno u stanovima, a računi za grijanje bili su visoki. Obzirom da je zgrada mala, malo je i suvlasnika pa smo se lako dogovorili da krenemo u energetsku obnovu – pojašnjava predstavnica suvlasnika.

Sveukupna cijena radova na obnovi pročelja i stolarije iznosila je 126.290 kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirao je 60% radova, a suvlasnici preostalih 40%.

KREDIT Podigli su kredit na 10 godina jer nisu imali dovoljno sredstava u pričuvi.

– Godinu dana ranije radili smo rekonstrukciju krovišta te smo kredit za pročelje pribrojili kreditu koji smo već imali. Tako da je podignuto nekih 50.000 kuna. Pričuva se povisila te sada iznosi 5,50 kuna po kvadratnom metru svakoga stana – pojašnjava.

Suvlasnici šest stanova raspoređenih u prizemlju i na dva kata su jako zadovoljni izvedenim radovima.

Predstavnica suvlasnika kaže kako su imali dobar nadzor koji je obavio posao kako treba. Imali su i dobru komunikaciju, pa je ispalo sve po dogovoru, i sa izvođačem i s nadzorom. Također, i od Zavoda za stanovanje su na vrijeme dobili sve informacije koje su ih zanimale.