Medulinska 10, obnova pročelja

Zgrada u Medulinskoj 10 bila je u lošem stanju te su suvlasnici odlučili da je vrijeme za obnovu. – Imali smo problema s puštanjem vode  – prokišnjavalo je ispod stolarije, a u zgradi smo imali i rupe od gelera. Kad god je bilo neko jače nevrijeme, u stanove je curila voda. Htjeli smo i jeftinije račune za grijanje, općenito da je zgrada energetski učinkovitija – pojašnjava Ivan Stanić, predstavnik suvlasnika.

Ova zgrada broji 20 stanova raspoređenih na prizemlju i četiri kata, a predstavnik suvlasnika nije imao problema s prikupljanjem potrebnih potpisa. – Išao sam od stana do stana te objasnio svakom kakve ćemo pogodnosti imati. Dao sam prijedlog za obnovu te sam razgovarao sa stanarima.

PRISTANAK Neki su bili za, neki nisu, ali u globalu nije bilo nikakvih problema – većina je rado dala svoj pristanak. Godinu ranije podigli smo pričuvu pa smo određeni iznos imali na računu.

Ubrzo je raspisan natječaj te su odabrani izvođači radova, a cijeli je proces bio brzo gotov. Radovi na obnovi započeli su početkom studenog prošle godine, a završeni su u siječnju 2021. – S obzirom na broj radnih dana i loše vrijeme, dečki su stvarno brzo bili gotovi. Da ih je vrijeme poslužilo, vjerujem da bi sve bilo završeno kroz 2 – 3 tjedna. Već sada smo osjetili određene pogodnosti – došli su nam niži računi za grijanje, što je izvrsno.

KREDIT Za ove su radove suvlasnici morali podići kredit. – Kredit smo podigli na 10 godina u iznosu od 350.000 kuna.  Pričuva nam se povećala te ona sada iznosi 6 kuna po kvadratnom metru.

Radovi su završeni u predviđenom roku, a suvlasnici su iznimno zadovoljni izvedenim radovima, kao i suradnjom sa Zavodom za stanovanje. – Zadovoljan sam suradnjom sa Zavodom za stanovanje. Sve je bilo jako brzo gotovo, ni na što nismo dugo čekali. – zadovoljno zaključuje Stanić.