Modernizirano dizalo na Sjenjaku 131

U 40 godina, od kada je stambena zgrada na Sjenjaku 131 dobila uporabnu dozvolu, na redovno je servisiranje dizala potrošeno oko 150.000 kuna, a za različite popravke dizala još dodatnih 120.000 kuna.

UŠTEDA U tri godine na smanjenoj će potrošnji struje i popravcima suvlasnici zgrade na Sjenjaku 131 uštedjeti 30.000 kuna.

– Zbog dotrajalosti smo bili prisiljeni izvršiti temeljitu rekonstrukciju dizala. Uz pomoć Ivana Roguljića iz Zavoda za stanovanje, izradili smo tender i zatražili ponude od četiri izvođača – ističe predstavnik suvlasnika Josip Đeri.

Kao najpovoljniju, odabrali su ponudu tvrtke Otis d.d. iz Zagreba, a zbog radova lift nije vozio tri mjeseca.

Josip Đeri, predstavnik suvlasnika

– Oni su nam ponudili sustav kompletne modernizacije dizala. Riječ je o najnovijoj tehnologiji, pogon dizala je bezreduktorski motor s najmanjom potrošnjom energije i s najboljom točnošću pristajanja dizala na stanicama. Kao nosivo sredstvo koristi se fleksibilni poliuretanski remen, ima tri puta duži vijek trajanja u odnosu na konvencionalno čelično uže, pa je tako razina buke i vibracije znatno smanjena – kaže Đeri.

Zgrada ima devet katova i 38 stanova. Radovi su plaćeni 168.000 kuna. Dio cijene plaćen je avansno, a ostatak na trogodišnju otplatu. Dizalo je sad preciznije i troši manje struje, a na obavljene radove izvođač je dao trogodišnje jamstvo.