Vladimira Nazora 12, rekonstrukcija krova

Kosi krov zgrade na broju 12 u naselju Vladimira Nazora prokišnjavao je na mnogo mjesta, te su se stanari odlučili na njegovu rekonstrukciju.

– Na krovu su bile stare i dotrajale salonit ploče koje su počele pucati. Ranije smo po četiri-pet puta godišnje plaćali izmjene ploča. Prokišnjavalo je kroz potkrovlje do petog kata, pa smo odlučili da je vrijeme za rekonstrukciju krova – pojašnjava Davor Čavlović, predstavnik suvlasnika koji je na mjesto svog prethodnika došao kada je natječaj za najpovoljnijeg izvođača radova već bio gotov.

– Suvlasnici su bili složni oko izmjene krova i nije bilo problema po tom pitanju. Tri najbolje ponude ušle su u uži krug, a između njih izabrali smo onu najpovoljniju – pojašnjava.

U ovoj se peterokatnici s potkrovljem nalazi 26 stanova, dok su u prizemlju poslovni prostori.

Predstavnik Čavlović kaže kako su za rekonstrukciju krova suvlasnici imali dovoljno sredstava na zajedničkom računu pričuve, pa nisu morali podizati kredit.

– Prošlog je ljeta krov zamijenjen i to u dogovorenom roku od 20 radnih dana. Radovi su iznosili oko 150.000 kuna, a stanari su vrlo zadovoljni, budući da krov više ne prokišnjava i nisu zabilježeni nikakvi drugi problemi – dodaje Čavlović, ističući kako je suradnjom sa Zavodom za stanovanje zadovoljan, te se nada da će ona i u budućnosti biti jednako dobra.