Naselje Vladimira Nazora 8, obnova krova

Krov zgrade u Naselju Vladimira Nazora 8 bio je dotrajao i prokišnjavao je, stoga su se suvlasnici odlučili na obnovu. U ovoj zgradi na četiri se kata nalazi 15 stanova.

RAZLOG Predstavnica suvlasnika Milica Karak ističe kako su učestali popravci krova i njegovo prokišnjavanje te dotrajalost bili glavni razlog što su se suvlasnici odlučili za obnovu krova.

– Naša je zgrada izgrađena prije 40-ak godina. Tijekom Domovinskog je rata krov oštećen pa smo jedno vrijeme popravljali samo taj razrušeni dio. Prije ovog velikog zahvata, imali smo često problema s prokišnjavanjem.  Ovom je obnovom promijenjen krov, koji je bio prioritetan, a zamijenjena su i ulazna vrata te su stavljene nove pločice kako bi nam bilo ljepše – pojašnjava predstavnica suvlasnika.

Na računu zajedničke pričuve nisu imali dovoljno sredstava pa su se suvlasnici bez problema dogovorili oko podizanja kredita. Pričuva im se tako povećala te ona sada iznosi oko 3 kune po metru kvadratnom.

 CIJENA RADOVA Obnova krova stajala ih je oko 98.000 kuna, a sveukupna cijena radova iznosila je oko 115.000 kuna.

 

Krov je obnovljen prije mjesec dana, a izvedenim su radovima suvlasnici jako zadovoljni. – Sve je izvedeno unutar dogovorenog roka, a dečki su jako dobro odradili svoj posao – ističe Karak. Suradnju sa Zavodom za stanovanje predstavnica suvlasnika opisuje jako dobrom. – Zadovoljni smo. Kad god nešto trebamo, uvijek su nam na raspolaganju.