Novi krov u Kneza Borne 6

Kosi krov zgrade u Ulici kneza Borne 6 bio je prekriven azbestnim pločama koje su popucale. Krov je počeo prokišnjavati te su se stanari ove dvokatnice jednoglasno odlučili na njegovu zamjenu.

– Budući da je u našoj zgradi samo šest stanova, suvlasnici su bez ikakvih problema pristali na obnovu krova. Te azbestne ploče bile su u jako lošem stanju i bilo je vrijeme da ih zamijenimo. Osim ploča, i rine su bile u lošem stanju tako da smo odmah i njih izmijenili – pojašnjava Jadranka Marin, predstavnica suvlasnika.

PONUDA S potpisima je suvlasnika otišla u Zavod za stanovanje, koji je potom raspisao natječaj. Pričekala se dozvola banke za odobrenje kredita, te je izabrana najpovoljnija ponuda.

– Izabrali smo ponudu tvrtke koja je već radila obnovu na dvije susjedne zgrade. Bili su najpovoljniji, a i vidjeli smo da je posao na tim zgradama odlično obavljen. Bili smo sigurni da će i krov naše zgrade biti dobro napravljen – ističe.

NA VRIJEME Radovi na krovu trajali su oko mjesec dana, a izvedeni su prošle godine.

Jadranka Marin, predstavnica suvlasnika

– Cijena radova iznosila je oko 60.000 kuna. Prva je procjena bila da će radovi iznositi oko 69.000 kuna, no onda je cijena smanjena. Kredit smo podigli na 10 godina te ga sada redovito otplaćujemo. Pričuva nam se povisila. Isprva smo plaćali onu osnovnu cijenu – 1,50 kuna, a sada plaćamo 4,70 kuna po kvadratnom metru svakog stana. Kako nam je cijena radova smanjena za oko 9.000 kuna, mogla sam sa Zavodom dogovoriti smanjenje pričuve. No, ipak smo odlučili ostati na ovoj koju trenutno plaćamo kako bi nam ostalo novca za buduće radove, jer planiramo obnoviti i pročelje zgrade.

Izvedenim radovima suvlasnici su jako zadovoljni.

– Sav je posao odrađen na vrijeme. Radnici su čak znali subotom doći u slučaju najavljene kiše kako bi radovi bili na vrijeme gotovi. Svaki dan su iza sebe sve očistili. Imamo same pohvale za izvedene radove – dodaje Jadranka Marin, ističući kako je suradnjom sa Zavodom za stanovanje jako zadovoljna, a posebno pohvaljuje njihovu točnost i poslovnost.