Vinkovačka 82, obnovljen krov

Iako izgrađena 2011. godine, stanarima zgrade u Vinkovačkoj 82 veliki je problem predstavljao krov koji je procurio, a počela je otpadati i žbuka. Predstavnica suvlasnika Božica Matijaković nije okolišala, a čim je cijela zgrada useljena, odmah je prikupila dovoljan broj potpisa i predala zahtjev za obnovu.

– Morali smo prikupiti potrebnu dokumentaciju kako bismo podignuli kredit, budući da nismo imali dovoljno sredstava na računu pričuve. Brzo smo to obavili i tada je Zavod za stanovanje riješio većinu posla – pojašnjava Matijaković, dodajući kako u njihovom slučaju problem na krovu nije nastao zbog nekvalitetnog materijala, već zbog njegovog nepravilnog postavljanja.

VLAGA Nije uobičajeno da se na zgradi izgrađenoj prije šest godina mijenja krov, no na žalost, to je kod nas bio slučaj. Stanarima na petom katu počela se skupljati vlaga, a sa svakom bi kišom nastao novi problem.

U ovoj se zgradi nalaze 32 stana, a svi su suvlasnici pristali na obnovu krova. Nakon što su podigli kredit, pričuva im se povećala za 1,50 kuna po kvadratu.

Božica Matijaković, predstavnica suvlasnika

– Problema nije bilo. Sazvala sam sastanak, sve lijepo objasnila i nitko se nije bunio. Na svu sreću, imamo razumne stanare i svima je jasno da ako se problem krova brzo ne riješi, neće samo oni na zadnjem katu imati problem, već ga možemo svi zajedno imati – objašnjava predstavnica suvlasnika, dodajući kako kod ovako velikih, zajedničkih problema, svi suvlasnici trebaju surađivati.

Dodaje kako je cijeli posao – od prikupljanja dokumentacije, ishođenja kredita do završetka radova na krovu odrađen jako brzo. Zavod je riješio sve potrebno za podizanje kredita, a njihovi su djelatnici obavljali i nadzor nad radovima.

– Sami radovi riješeni su u tjedan dana. Bilo je lijepo vrijeme, radnici su kvalitetno odradili posao i stvarno nemam niti jednu zamjerku – dodaje.