Novi krov zgrade u Stepinčevoj 23

Nekoliko su godina stanari zgrade u Ulici kardinala Alojzija Stepinca na broju 23 imali problema s prokišnjavanjem krova. Na inicijativu predstavnika suvlasnika Tomislava Bilandžića dogovorili su se kako će krov obnoviti putem kreditne linije Zavoda za stanovanje, budući da nisu imali dovoljno sredstava na zajedničkom računu.

– Putem Zavoda raspisan je natječaj, te je izabran najpovoljniji izvođač radova. U konačnici, cjelokupni radovi na krovištu iznosili su 135.000 kuna – govori Bilandžić.

VEĆA PRIČUVA Putem kreditne linije Zavoda, ugovor s bankom potpisan je na 10 godina, a suvlasnicima je povećana pričuva sukladno kvadraturi svakog stana.

SLOŽNI SUVLASNICI U zgradi s 10 stanova problem nije predstavljalo prikupljanje potpisa većine za ulazak u investiciju.

– Inače smo plaćali najniži iznos pričuve, tako da je sada otprilike taj iznos po kvadratu duplo veći – objašnjava Bilandžić. – Oko 70% suvlasnika dalo je svoj potpis za obnovu krovišta. S tim smo došli na Zavod i tada je krenulo rješavanje papirologije. Zavod je odradio velik dio posla, a obavljali su i nadzor nad radovima.

Bilandžić napominje kako je od „ideje do realizacije“ prošlo oko godinu dana, s tim što su sami radovi na obnovi krova trajali dva mjeseca.