Novo dizalo na Sjenjaku 37

Kada su dizala 37 godina danonoćno u pogonu, logično je da se kvare, a nakon nekog vremena zahtijevaju i kompletnu rekonstrukciju. Nakon što su prije nekoliko godina suvlasnici u zgradi na Sjenjaku 37 odlučili rekonstruirati jedno od tri postojeća dizala, prošle je godine došlo vrijeme i za rekonstrukciju drugog.

– U našoj zgradi imamo tri dizala, od kojih je jedno teretno koje je isključeno. Prije par godina jedno je dizalo obnovila tvrtka Miconic, a prošle smo se godine odlučili na kompletnu promjenu elektronike na drugom dizalu. Pregovarali smo direktno s  Thyssenkruppom, budući da nam oni i održavaju dizala – pojašnjava predstavnica suvlasnika Đenana Omeragić, dodajući kako u ovoj zgradi od 12 katova ima 106 stanova.

Đenana Omeragić, predstavnica suvlasnika

– Suvlasnici se nisu bunili, bili su svjesni da je dizalo dotrajalo i da se taj problem mora riješiti. Sazvala sam sastanak, a kako se na njega nije odazvao dovoljan broj suvlasnika, išla sam od stana do stana kako bih prikupila 51% potpisa – prisjeća se Omeragić.

PREGOVORI Kaže kako je s Thyssenkruppom pregovarala oko cijene rekonstrukcije, pa je u konačnici obnova dizala stajala 116.000 kuna. Postavljena je nova elektronika, nova zaštitna vrata, te tipkala.

– Nedostajalo nam je nešto novca, pa smo pričuvu povećali na 2,03 kuna po kvadratu. Avans smo platili odmah, dok ostatak otplaćujemo na 18 mjesečnih rata – ističe predstavnica suvlasnika.

Kaže kako je u ovakvim zgradama s velikim brojem suvlasnika uvijek problem odaziva na sastanke.

– Uvijek se odazove oko 10 do 15 suvlasnika, pa kada donesemo neke prijedloge ja ih izvjesnim na oglasnu ploču, te nakon nekog vremena obiđem suvlasnike kako bi ih ponaosob upoznala s odlukom. U planu nam je mnogo toga, no u zgradi živi dosta umirovljenika koji financijski nisu u mogućnosti izdvajati više sredstava za pričuvu – dodaje, ističući kako je suradnjom sa Zavodom za stanovanje zadovoljna, budući da je Zavod najsigurniji upravitelj u gradu.