Novo pročelje na Trgu slobode 7

Trokatnica na Trgu slobode 7 ima 12 stanova, a specifična je po tome što samo posljednji, treći kat ima balkone i zidove ispod prozora. Kada su se suvlasnici dogovorili za obnovu pročelja, koje je bilo prilično dotrajalo, to su mogli učiniti samo djelomično. Naime, kako ističe tadašnja predstavnica suvlasnika Gordana Jelečanin, prvi i drugi kat ima betonske stupove i sve je ostakljeno, pa se na tom dijelu pročelje nije moglo mijenjati.

– Pročelje je obnovljeno na bočnom dijelu zgrade s južne strane i na 3. katu, odnosno tamo gdje je zid. Na mjestima gdje je beton, pročelje nije obnavljano jer su nam stručnjaci tako savjetovali – pojašnjava ona, dodajući kako je zgrada izgrađena tijekom 70-ih godina, te je bilo krajnje vrijeme napraviti nešto po pitanju pročelja.

ZAHTJEV Jelečanin dodaje kako su svi suvlasnici rado dali svoj potpis i tada je ona podnijela zahtjev za kredit.

– Jedan dio sredstava financirali smo iz pričuve, a drugi dio putem kredita. Grad Osijek i Osječko-baranjska županija odobrili su nam snižene kamate, te je tada raspisan natječaj na kojem smo izabrali najbolju kreditnu ponudu.

Suvlasnici su kredit podigli na 10 godina u iznosu od oko 200.000 kuna, tako da im se pričuva povećala na 4,50 kuna po kvadratnom metru svakog stana.

ZADOVOLJNI Radovi su trajali puna dva mjeseca, a suvlasnici su zadovoljni novim izgledom zgrade.

Zadovoljni su i suradnjom sa Zavodom za stanovanje:

– Ljudi koji tamo rade su ažurni i nikada nismo imali nikakvih problema, što se tiče komunikacije ili nečeg sličnog – naglašava Jelečanin.