Novo pročelje na Vij. I. Česmičkog 5

– Pročelje naše zgrade nije bilo toliko oštećeno, moglo je ono još izdržati. Nadali smo se da ćemo ga moći obnoviti putem Fonda za zaštitu okoliša, no nismo uspjeli. Potom smo se prijavili na županijski natječaj i putem tog natječaja osigurana su nam sredstva za obnovu pročelja – pojašnjava Dušica Cvetkovski, predstavnica suvlasnika.

SASTANAK Suvlasnicima je ova ideja iznesena na zajedničkom sastanku na kojemu su sudjelovali i predstavnici Zavoda za stanovanje.

– Oni su nam dali stvarno prijeko potrebne informacije i na tome smo im zahvalni.

U ovoj zgradi od četiri kata i 15 stanova problema oko prikupljana potrebnog broja potpisa suvlasnika nije bilo. Nakon toga, Zavod je raspisao natječaj gdje su izabrane tri najbolje ponude. Potom su suvlasnici izabrali ponudu koja im je najbolje odgovarala.

– Izabrali smo tvrtku čija je ponuda bila najjeftinija, ali su ti izvođači inače jako dobri. I da je ponuda bila malo skuplja, vjerujem da bismo se za nju odlučili jer bih objasnila stanarima da se isplati uložiti malo više budući da dečki stvarno kvalitetno i jako dobro rade svoj posao.

KREDIT Cijena obnove iznosila je 279.000 kuna, a radovi su nedavno završeni. Suvlasnici nisu imali dovoljno sredstava u pričuvi te su morali podizati kredit.

Dušica Cvetkovski, predstavnica suvlasnika.

– Bilo je nekih vremenskih neprilika zbog kojih su radovi malo kasnili, ali je na kraju sve ispalo dobro. Kredit smo podigli na 10 godina te nam se povećala pričuva i sada iznosi oko 5 kuna po kvadratnom metru.

Suvlasnici su radovima izuzetno zadovoljni, a vjeruju da će im se svakako smanjiti računi grijanja i hlađenja.

– Osim toga, zgrada i ljepše izgleda. Mi smo ranije promijenili stolariju na zajedničkim prostorijama od sredstava iz pričuve. Nedavno smo radili i hidroizolaciju balkona – pojašnjava predstavnica suvlasnika.

Inače, suvlasnici su zadovoljni suradnjom sa Zavodom za stanovanje jer su im pomogli u prikupljanju potrebne dokumentacije te je na kraju sve brzo i dobro završeno. Nadaju se da će ta suradnja u budućnosti biti još i bolja.