Opatijska 26e, obnova nakon požara

Zbog kratkog spoja na grijalici u kupaonici, u ožujku 2018. izbio je požar u jednom stanu u zgradi na adresi Opatijska 26e.

KUPAONICA Iako je vlasnica u tom trenutku bila u stanu, požar je uspio zahvatiti ručnike u kupaonici prije nego što je ona primijetila da nešto nije u redu, odnosno prije nego što je osjetila miris dima.

– Dok sam se snašla i dotrčala iz kuhinje kako bih isključila struju, požar je već zahvatio cijelu kupaonicu. Susjeda je odmah zvala vatrogasce koji su stigli u roku od nekoliko minuta i ugasili požar – priča vlasnica stana.

U kupaonici je sve izgorjelo, ručnici, kupaonski namještaj i bijela tehnika. Na sreću, požar nije zahvatio druge dijelove stana, ali su zbog dima stradali zidovi i stolarija.

Nedugo nakon požara vlasnica stana se javila u Zavod za stanovanje, a prvi su majstori u njezin stan stigli već za tjedan dana. Najprije su krenuli ličiti zidove, a onda nastavili s renoviranjem kupaonice i zamjenom pločica.

TROŠKOVI Kupaonicu je trebalo kompletno renovirati, a stolariju i zidove obojati. Osiguranje je pokrilo sve troškove obnove kupaonice, pločica i sanitarija. Do 1. svibnja je sve bilo gotovo.

– Zadovoljna sam brzinom i kvalitetom obavljenih radova, a Zavod mi je puno pomogao u rješavanju problema – naglašava vlasnica stana.