Opatijska 40, obnova krova

Krov ove četverokatnice bio je dotrajao, stoga su se suvlasnici odlučili na izmjenu. – U našoj je zgradi 20 stanova, a kod susjeda na gornjim katovima krov je počeo prokišnjavati te smo se vrlo brzo složili da krećemo s obnovom krova. Krov smo na jednom dijelu obnovili prije 15-ak godina, a sada je obnova bila potpuna. Promijenjeni su oluci, a gromobrane nismo mijenjali jer za tim nije bilo potrebe – pojašnjava Ivana Amić, predstavnica suvlasnika.

BEZ PROBLEMA S prikupljanjem potrebnih potpisa predstavnica suvlasnika nije imala problema te je većina rado dala svoj potpis jer su znali kakve će pogodnosti imati.

Cijena radova iznosila je 95.000 kuna, a suvlasnici su podigli kredit na 15 godina jer su, osim izmjene krova, uredili i okoliš te promijenili stolariju na jednom dijelu zgrade.  – Pričuva nam se neznatno povećala. Za dvosobni stan, koji je najveći, ona sada iznosi 50 kuna više. Zato smo i uzeli kredit na duže razdoblje – kako samci i umirovljenici ne bi toliko osjetili povećanje pričuve, kako bi im bilo lakše – kaže Amić.

Zbog cijele situacije s koronavirusom, radovi su se malo odužili pa su tako završeni prije otprilike dva mjeseca. Suvlasnici su iznimno zadovoljni izvedenim radovima, kao i suradnjom sa Zavodom za stanovanje.

BEZ ZAMJERKE Zavod nam je jako pomogao u prikupljanju dokumentacije. Uvijek su otvoreni za sva pitanja. Suradnja je odlična te nemam riječi zamjerke!