Porečka 16, sanacija dijela kanalizacije i elektroinstalacijski radovi u stubištu

Katnica u Porečkoj 16 broji četiri stana, a izgrađena je početkom 70-ih godina. – Konstantno smo imali nekih problema s kanalizacijom. Potom je utvrđeno da su kanalizacijske cijevi dotrajale. Te keramičke cijevi morali smo odštopavati i dali smo novaca i novaca na te popravke. Susjedi u prizemlju imali su problema s glodavcima koji su se počeli pojavljivati. Na kraju smo se odlučili za kompletnu rekonstrukciju cijevi, tj. za nove cijevi i šaht – pojašnjava Blaženka Petrušić, predstavnica suvlasnika.

BEZ PROBLEMA S prikupljanjem potrebnih suglasnosti predstavnica suvlasnika nije imala nikakvih problema. – Sa svakim sam suvlasnikom posebno razgovarala, a potom smo svi zajedno sjeli. Znali su kakve probleme imamo i da je najbolje da sve odjednom riješimo.

Kada su već radili sanaciju dijela kanalizacije, suvlasnici su se odlučili i na izmjenu dijela stolarije, kao i elektroinstalacijske radove u stubištu. U stubištu su stavili senzorno svjetlo koje se pali u dvorištu. – Kada smo krenuli s radovima, odlučili smo sve napraviti kako treba da imamo, što bi se reklo, pristojno. Ono što smo smatrali potrebnim, to smo i izmijenili.

Za potrebne su radove suvlasnici morali podignuti kredit jer u pričuvi nisu imali dovoljno sredstava. – Kako smo dio po dio rješavali probleme, isprva s kanalizacijom, a potom s glodavcima, došli smo do toga da više uopće nismo imali novca u pričuvi. Kredit smo podignuli na 8 godina, a cijena radova iznosila je oko 30.000 kuna. Pričuva nam se povećala s prijašnjih 50-ak  na 169 kuna po stanu.

Svi su radovi tekli jedni za drugim, a dogovoreni su rokovi ispoštovani te je sve završeno u kolovozu. – Kako smo se dogovorili s majstorima, tako su tekli radovi. Ako je bilo stvari koje je trebalo ispraviti, to smo dali na znanje i sve je riješeno. Sve je bilo u redu te smo stvarno zadovoljni izvedenim radovima. S tim majstorima uvijek imamo dobru suradnju.

 

POTPORA Suradnju sa Zavodom za stanovanje predstavnica je zadovoljna. – Kad god smo imali nekakvo pitanje, uvijek smo nailazili na odgovore i potporu. Nikada nismo problema – zaključuje Petrušić.