Remont dizala u Drinskoj 10m

Dizalo u zgradi na Drinskoj 10m izgrađeno je davne 1980. godine. Bilo je vrlo staro i neki europski standardi nisu bili ispoštovani. Često se kvarilo te su suvlasnici odlučili da je vrijeme za njegovu obnovu.

– Budući da se dizalo često kvarilo, svaki smo mjesec iz pričuve trebali izdvajati velike svote novca za njegov popravak. Na kraju smo odlučili da je najbolje da se na dizalu odradi kompletan remont – pojašnjava Ljiljana Mrđenović, predstavnica suvlasnika.

NOVOSTI Tako je na postojećem dizalu napravljen temeljiti remont, a kabina je u cijelosti promijenjena.

– Dizalo je sada puno tiše, vožnja je ugodnija, a do sada se nije kvarilo. Nadamo se da ni neće – govori predstavnica suvlasnika. Kaže kako je bez problema skupila dovoljan broj potpisa preostalih suvlasnika te s njima otišla u Zavod za stanovanje.

Ljiljana Mrđenović, predstavnica suvlasnika, Drinska 10m

– Želimo pohvaliti gospodina Roguljića koji je bio izuzetno brz i susretljiv te nam je kredit vrlo brzo odobren. Negdje u ožujku krenuli smo s prikupljanjem potpisa, a već krajem lipnja dizalo je bilo obnovljeno. Sami su radovi trajali oko mjesec i pol dana, a izvedenim radovima jako smo zadovoljni.

Suvlasnici su podigli kredit na pet godina u iznosu od 83.000 kuna, a cijena radova iznosila je oko 83.000 kuna te se suvlasnicima pričuva povećala za jednu kunu po kvadratu svakog stana.

– Željeli smo si ostaviti prostora ako budemo još nešto radili u zgradi. Sada smo sredili lift, napravili smo i nadstrešnicu na ulazu, pa smo neko vrijeme mirni – dodaje Mrđenović, ističući kako se u ovoj četverokatnici nalazi 25 stanova, a suvlasnici su jako zadovoljni suradnjom sa Zavodom za stanovanje.