Sjenjak 2, uskoro energetska obnova

Izgrađena davne 1972. godine, stambena zgrada na Sjenjaku 2 uskoro će dobiti novo ruho. Iako su Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dokumentaciju predali još u svibnju 2016.,  radove očekuju u ovoj godini.

Predstavnica suvlasnika Viktorija Kisić kaže kako su ostali suvlasnici s oduševljenjem prihvatili činjenicu da će uz pomoć Fonda obnoviti zgradu, tako da s pribavljanjem dovoljnog broja potpisa nije imala problema. Svu su potrebnu dokumentaciju prikupili za četiri mjeseca.

– Čekamo završni potpis Fonda, a nakon toga bi trebalo krenuti i radovi. Na našoj zgradi će se obnoviti krov, fasada, stolarija, te rasvjeta – napominje predstavnica Kisić, dodajući kako ova 10-katnica ima 34 stana.

TROŠKOVNIK Konačni troškovnik još uvijek nemaju, no prezadovoljni su činjenicom što će Fond sufinancirati 60% troškova.

Rok za izvršenje radova je tri mjeseca, pa Kisić kaže kako se nada da će do kraja ove godine zgrada konačno biti obnovljena.

Viktorija Kisić, predstavnica suvlasnika

– Svi su suvlasnici redovni platiše pričuve, kredita do sada nismo imali, a pričuvu smo povećali na 5,5 kuna po kvadratu stana. Nakon energetske obnove očekujem značajne uštede na troškovima režija, a ujedno će se povećati i vrijednost stanova – napominje i dodaje kako po završetku obnove planiraju ići i u obnovu i modernizaciju dizala.

Suradnjom sa Zavodom za stanovanje više je nego zadovoljna, te ističe kako su joj djelatnici puno pomogli prilikom prikupljanja i predaje dokumentacije Fondu.

– Pohvalno je što nam Zavod pruža niz mogućnosti – od pomoći prilikom prikupljanja potrebnih dokumenata, do pomoći za ishođenje kredita i ostalih stvari koje predstavnicima suvlasnika olakšavaju posao – dodaje.