Sjenjak 54 i 56, energetska obnova

Prije desetak godina je obnovljen krov zgrade, ali pročelje je u jako lošem stanju i zapravo je zadnji trenutak za njegovu obnovu. Osim toga, bit će obavljena izmjena zajedničke stolarije i stolarije na nekim pojedinim stanovima.

VEĆA PRIČUVA Pričuva se povećava s 2,70 kuna po kvadratu na 5,89 kuna.

– To je za 3,20 kuna po kvadratu više nego što smo do sada plaćali, no svi su suvlasnici to spremno prihvatili, nije bilo nikakvih poteškoća, budući da je zgrada u jako lošem stanju – pojašnjava Boris Lukić, predstavnik suvlasnika, dodajući kako su kredit podigli na 13 godina.

– Želimo si osigurati veće uštede tijekom zime. Glavni je razlog energetske obnove ušteda od zasigurno 50% na grijanju – napominje Lukić, dodajući kako je su projekte za energetsku učinkovitost i za dobivanje certifikata o kategoriji zgrade platili 75.000 kuna. Oba su ulaza na računu pričuve imala dovoljno sredstava, te nisu morali podizati kredit, a Fond će im vratiti 85% tog troška.

Suvlasnici koji su bili suglasni da im se na stanovima promijeni stolarija, njima će se dodatno povećati pričuva s tim da im Fond to isto sufinancira u iznosu od 60%. Njima će pričuva biti oko 6,89 kuna po kvadratu.