Srijemska 151, novi krov i pročelje

– S prednje strane počeli su otpadati dijelovi pročelja, što se jasno moglo vidjeti i predstavljalo je opasnost i za suvlasnike, ali i za prolaznike. Također su stanovi počeli imati problema s vlagom i plijesni. Još jedan od razloga zašto smo se odlučili na obnovu pročelja jest taj što smo vidjeli da su se susjedne zgrade obnovile, a suvlasnici su nam rekli da im je toplije u stanovima i da imaju niže račune. Sve je to utjecalo na to da obnovimo pročelje naše zgrade – pojašnjava Katica Pinterović, predstavnica suvlasnika.

Suvlasnici su se prije tri godine odlučili na obnovu krova i stolarije u zajedničkim prostorijama, kao i ličenje hodnika, ali je tada nekim suvlasnicima bilo jednostavno preskupo da se radi i obnova pročelja.

POGODNOSTI Kada su čuli kakve će sve pogodnosti imati tom obnovom, suvlasnici su se odlučili i za taj zahvat, tako da predstavnica suvlasnika nije imala problema s prikupljanjem potpisa.

Potom su potpisi odneseni u Zavod za stanovanje, koji je raspisao natječaj na kojemu je izabran izvođač radova.

U ovoj se zgradi nalazi 20 stanova raspoređenih na prizemlje i četiri kata, a suvlasnici su morali podići kredit na 10 godina. Cijena obnove pročelja iznosila je oko 200.000 kuna.

Katica Pinterović, predstavnica suvlasnika

Cijena pričuve trenutno iznosi oko 4,60 kuna po kvadratnom metru zbog kredita koji imaju od prijašnjih radova, a očekujemo dodatno znatno povećanje iste.

DVA MJESECA Radovima su iznimno zadovoljni, a oni su trajali oko dva mjeseca.

Predstavnica suvlasnika jako je zadovoljna suradnjom sa Zavodom za stanovanjem.

– Kada god se obratim Zavodu, dobijem potrebne informacije i odgovore. Njihov pristup je odličan i kad god nam nešto treba, uvijek su na raspolaganju.