Trpanjska 9, obnova krova

– Zgrada je izgrađena 80-ih godina godina prošlog stoljeća te od tada krov nije obnavljan u cijelosti, samo djelomično. Na krovu su bile i azbestne ploče. Kad god bi nekoliko ploča puklo, mijenjale su se samo te puknute. Odlučili smo da je napokon vrijeme za zamjenu cijelog krova – pojašnjava Josip Žeravica, predstavnik suvlasnika.

Cijeli je proces brzo tekao.

– Nakon što sam organizirao sastanak na kojem sam suvlasnicima predložio cijelu ideju, bilo je onih koji nisu htjeli pristati na obnovu. No skupljen je dovoljan broj potpisa jer su suvlasnici znali kakve ćemo pogodnosti imati. Sa skupljenim sam potpisima otišao u Zavod za stanovanje. Ubrzo smo dobili ponude nekoliko banaka za kredit.

KREDIT U pričuvi nismo imali dovoljno novca za obnovu, stoga smo podigli kredit u iznosu od 90.500 kuna na 10 godina. Digli smo na veći broj godina jer u zgradi imamo umirovljenika pa da mogu plaćati pričuvu koja se neznatno povisila.

Suvlasnici ove četverokatnice koja broji 15 stanova zadovoljni su izvedenim radovima, kao i suradnjom sa Zavodom za stanovanje.

– Cijeli proces obnove trajao je oko tjedan dana. Izvedenim smo radovima jako zadovoljni. Suradnjom sa Zavodom za stanovanje isto tako.