ULICA M. DIVALTA 189, IZMJENA KROVA

Kosi krov u Ulici Martina Divalta 189 prokišnjavao je pa su se suvlasnici odlučili na izmjenu. Ova prizemnica broji 5 stanova, a suvlasnici su se rado odlučili na obnovu.

– Krov naše zgrade bio je star, prokišnjavao je. Na krovu je bio stari crijep tko zna koliko dugo. Svi su se suvlasnici rado odlučili na obnovu jer su znali kakve beneficije dobivamo. Nisam imao nikakvih problema s prikupljanjem potpisa – pojašnjava Vlado Živadinović, predstavnik suvlasnika.

KREDIT Cijena radova iznosila je oko 180.000 kuna, a suvlasnici su morali podići kredit jer na računu pričuve nisu imali dovoljan iznos.

– U pričuvi smo imali 40.000 kuna, a za ostali smo iznos morali podići kredit. Kredit smo podigli na 15 godina u iznosu od 140.000 kuna. Još smo prošle godine povećali pričuvu po dogovoru za 50% jer smo u međuvremenu riješili pitanje legalizacije. Tako nam sada pričuva iznosi nešto više od 4 kune po kvadratnom metru – pojašnjava Živadinović.

Radovi su trajali mjesec i po dana, a suvlasnici su izvedenim radovima zadovoljni.

– U ovih mjesec dana kišilo je pa nam je krov malo procurio na jednom mjestu. Dečki su došli odmah sutradan i riješili problem. Nakon toga nije bilo nikakvih problema, a poslije toga je bilo kiša. Prije obnove krov nam je prokišnjavao u četiri od pet stanova.

ZADOVOLJNI Sada je sve rješeno i zadovoljni smo izvedenim radovima.

Suradnju sa Zavodom za stanovanje predstavnik suvlasnika opisuje odličnom.

– Kada smo se odlučili za obnovu, otišao sam u Zavod i potpisao papire. Sve je bilo brzo rješeno, a Zavod nam je uvijek dostpan za sva pitanja i nedoumice – zadovoljno zaključuje Živadinović.