Umaška 13, obnovili pročelje

Pročelje zgrade u Umaškoj ulici na broju 13 zahtijevalo je obnovu jer je oštećeno u ratu i dotrajalo.

– Pročelje naše zgrade bilo je zaista loše. Najviše su se isticale rupe od granata te smo odlučili da je vrijeme za obnovu. Sazvao sam sastanak na kojemu sam pojasnio što ćemo time dobiti. Prvi sastanak nije bio toliko „uspješan“ jer je bilo suvlasnika koji nisu pristali na obnovu. Potom sam održao drugi sastanak i prikupio je potreban broj potpisa kako bismo krenuli u obnovu pročelja – pojašnjava Alen Salaj, predstavnik suvlasnika.

KREDIT U ovoj je četverokatnici 20 stanova, a predstavnik je prikupljene potpise odnio u Zavod za stanovanje, koji im je pomogao izabrati banku za kredit, budući da suvlasnici nisu imali dovoljno novca u pričuvi.

Alen Salaj, predstavnik suvlasnika

Problema oko prikupljanja potrebnih dokumenata je bilo pa se sve malo odužilo. Nakon izabrane ponude, započeli su radovi koji su trajali oko mjesec i pol dana, a cijena obnove iznosila je oko 150.000 kuna. Suvlasnici su podignuli kredit u istom tom iznosu na 10 godina, stoga im je cijena pričuve narasla.

PRIČUVA S početne 2 kune po kvadratnom metru povisila se za duplo i sada ju plaćaju 5 kuna po kvadratnom metru svakog stana.

Izvedenim radovima suvlasnici su zadovoljni.

– Za sada je dobro, a više ćemo znati tijekom zime, kada nam počnu pristizati računi za grijanje. Do sada nismo osjetili nikakve promjene, no vjerujemo da će ih biti.