Vij. I. Meštrovića 26, obnovljen krov

Ravni krov zgrade na Vijencu Ivana Meštroviće 26 bio je dotrajao i prokišnjavao je. U ovoj zgradi na tri kata i prizemljem nalazi se 12 stanova.

DOGOVOR Predstavnica suvlasnika Ivana Vunak ističe kako su učestali popravci krova i njegovo prokišnjavanje bili glavni razlog što su se suvlasnici još prošle jeseni odlučili za obnovu krova.

– Krov je dotrajao, često je prokišnjavao. Nastala je tolika šteta koja je izmakla kontroli. Prije ovog velikog zahvata, imali smo često problema sa prokišnjavanjem. Svi ti manji popravci bili su financirani iz pričuve ili su sami suvlasnici na zadnjoj etaži to činili o svom trošku – napominje predstavnica suvlasnika, dodajući kako je prokišnjavanje u stanove na zadnjoj etaži poštedjelo samo jedan od ukupno tri stambena prostora.

– Na krovu je rađena hidro i toplinska izolacija, te su postavljeni i novi gromobrani – navodi, te ističe kako na računu zajedničke pričuve nisu imali dovoljno sredstava, pa su se suvlasnici bez problema dogovorili oko podizanja kredita.

– Svi su suvlasnici potpisali potrebne papire i bili za to da se krov obnoviti. To je naša zajednička stvar, moramo je riješiti – ističe predstavnica Vunak.

TROŠAK Obnova krova stajala ih je 130.000 kuna. Podizanjem kredita minimalna pričuva od 1,53 kune povećala se na 2,68 kuna po kvadratu svakog stana.

Koliko će izvršenim radovima suvlasnici biti pokazat će vrijeme, no svakako treba istaknuti da suvlasnici na izvedene radove imaju 10-godišnje jamstvo od strane izvođača radova.

– Popravili smo krov, a sada imamo za cilj obnoviti fasadu. Čekamo iskustva suvlasnika drugih zgrada kako bismo doznali kojim je putem najlakše doći do sredstava, te možemo li se prijaviti na neki model sufinanciranja – dodaje Ivana Vunak, naglašavajući kako su suvlasnici ove zgrade zadovoljni suradnjom sa Zavodom za stanovanje, te se nadaju kako će i u budućnosti, kao i do sada, sve ići prema planu.