Vij. J. Kozarca 3, novo pročelje

Pročelje zgrade na Vijencu Josipa Kozarca na broju 3 zahtijevalo je obnovu jer je oštećeno u ratu. Ova zgrada ima šest stanova na dva kata.

– Pročelje naše zgrade bilo je zaista loše. Zgrada je izgrađena 1967. godine. Najviše su se isticale rupe od granata, vlaga i plijesan bili su prisutni u svim stanovima. Stoga smo odlučili da je vrijeme za obnovu – pojašnjava Anica Link, predstavnica suvlasnika, dodajući kako je odluka suvlasnika bila jednoglasna – Idemo u obnovu fasade!

Radovi na obnovi uključivali su skidanje postojeće dotrajale fasade koja je kao izolaciju imala trsku, pa se potom krenulo s radovima na novoj izolaciji, odnosno postavljanju stiropora, te završnih radova.

KREDIT Kako na računu zajedničke pričuve nisu imali dovoljno sredstava, suvlasnici su se odlučili podići kredit.

Anica Link, predstavnica suvlasnika, Vijenac Josipa Kozarca 3

– Zavod za stanovanje puno nam je pomogao, a iskoristili smo i mogućnost subvencije kamata od strane Grada Osijeka. Nešto sredstava što smo imali na računu odlučili smo ostaviti za uistinu nužne i manje intervencije – ističe predstavnica.

Kredit od 146.000 kuna podigli su na 10 godina, a iznos pričuve po svakom stanu sada mjesečno iznosi 250 kuna.

Radovi na obnovi pročelja završeni su za oko mjesec dana, no kako stvarni vremenski uvjeti, koji bi mogli biti pokazatelj stvarne uštede i opravdanosti radova, još nisu nastupili, stanari se nadaju da će već tijekom ove zime njihovi računi za grijanje biti manji, a samim time i njihova investicija opravdana.