VIJENAC I. MEŠTROVIĆA 60, IZMJENA KROVA

Ravni krov zgrade na Vijencu Ivana Meštrovića 60 bio je star te je bilo vrijeme za njegovu kompletnu izmjenu. – Krov je bio star te je počeo prokišnjavati. Krov je prije desetak godina bio krpan, a sada je kompletno zamijenjen. Mi smo napravili projekt za energetsku obnovu zgrade – planirali smo promijeniti krov, stolariju, obnoviti pročelje. U siječnju je trebao biti natječaj, ali je sve odgođeno zbog korone. Situacija s krovom bila je hitna jer je prokišnjavao, čak je susjedima na 2. katu probila vlaga u stan. Tako da smo odlučili riješiti pitanje krova – pojašnjava Marko Dubravac, predstavnik suvlasnika.

TEMELJITO OBNOVLJENO Krov ove zgrade, koja broji 6 stanova raspoređenih na prizemlju i dva kata, sada je temeljito obnovljen – stavljena je nova hidroizolacija, limovi i gromobrani.

Predstavnik suvlasnika nije imao većih problema s prikupljanjem potpisa. – Uvijek ima onih koji su na li-la, ali su svi pristali. Uvijek je problem pitanje povećanja pričuve jer je malo stanova u zgradi, a veliki je iznos radova.

Suvlasnici su za radove morali podizati kredit pa im se pričuva povećala.

– Kredit smo podigli u iznosu od 100.000 kuna, a cijena izmjene krova iznosila je oko 60.000 kuna. Preostalim iznosom obnovili smo stubište koje je bilo derutno jer nam to ionako ne bi ušlo u proces energetske obnove te smo zatvorili kredit za projekt energetske obnove. Pričuva nam se samim time povećala. Ja sam za svoj stan plaćao pričuvu oko 130 kuna, a sada plaćam 210 kuna.

BRZO GOTOVO Radovi su završeni nedavno, a sve je bilo brzo gotovo. – Majstori su kroz tjedan dana zamijenili krov, a stubište je sređeno za pet dana. Međutim, procedura oko papirologije je dugo trajalo te mislim da bi to moglo i brže.