Vijenac Slavka Kolara 27, obnova krova nakon oluje

Prije dvije godine kosi krov na zgradi na Vijencu Slavka Kolara 27 oštećen je tijekom oluje koja je bila toliko jaka da je čak nosila crjepove po autima. – Naša je zgrada stara skoro 40 godina, a južna strana krova obnovljena je 2006. godine. U protekle dvije godine imali smo dva ozbiljnija oštećenja, ali su sanirana – pojašnjava Sande Kocevski, predstavnik suvlasnika.

– Za obnovu sjeverne strane nismo imali dovoljno novca u pričuvi, a nismo željeli podizati kredit jer su više od pola suvlasnika umirovljenici i njima znači svaka kuna.

JUŽNA STRANA Razlog zašto smo obnavljali baš južnu stranu jest taj što su na toj strani dvoetažni stanovi koji imaju izlaz u potkrovlje. U tom su potkrovlju dva krovna prozor, a suvlasnici su imali problema s njima. Ubrzo smo shvatili da je potrebno mijenjanje te strane krova – dodaje Kocevski.

Ova četverokatnica, koja broji 18 stanova, godinu dana nakon te jake oluje pretrpjela je još jedno oštećenje, i to opet na krovu. Crjepovi su se odignuli na nekoliko mjesta. Majstori su kroz nekoliko dana crjepove vratili i zacementirali tako da više  nije bilo problema.

OSIGURANJE U oba su slučaja korištenja sredstva osiguranja.

Ubrzo su došli iz Zavoda za stanovanje, a s njima je došao i procjenitelj. Nedugo zatim došli su majstori i šteta na krovu je sanirana, i to kroz dva tjedna. Oba puta je sve proteklo vrlo brzo, a suvlasnici su izvedenim radovima, kao i suradnjom sa Zavodom za stanovanje jako zadovoljni.