Vukovarska 101, izmjena krova

Zgrada na Vukovarskoj 101 prilično je kvalitetno izgrađena te je useljena tijekom 80-ih godina, ali je krov poprilično stradao u Domovinskome ratu.

– Ubrzo su počela prokišnjavanja po sredini zgrade i sa strane, a suvlasnici su imali problema i s odvodnim vodama. Voda je s krova odlazila po zidovima te se izlijevala na deke koje su također mjestimično oštećene tijekom granatiranja – pojašnjava Anto Rimac, predstavnik suvlasnika.

VELIKA INVESTICIJA Ova se stambena jedinica sastoji od tri ulaza, a suvlasnici su godinama djelomično popravljali krov te su mijenjali vertikalne žlijebove. Na kraju je jedino preostala velika investicija – izmjena cijelog krova.Prijašnji su krov zamijenili limenim jesenas, a preostaje još promijeniti gromobrane na ovoj četverokatnici.

Predstavnik suvlasnika nije imao nikakvih problema s prikupljanjem potpisa te su suvlasnici rado pristali na ovaj zahvat jer su znali kakve će pogodnosti imati. Još su ranije podigli pričuvu kako bi skupili više novca za potrebne radove kojima su iznimno zadovoljni, stoga nije bilo potrebe za podizanjem kredita. Cijena radova iznosila je 98.000 kuna.

– Jako smo zadovoljni izvedenim radovima, koji su trajali mjesec i pol s pripremnim radovima. Sve je izvršeno u zadanome roku.

Suradnju sa Zavodom za stanovanje predstavnik suvlasnika ocjenjuje pravodobnom i primjerenom.