Vukovarska 146/148, etažiranje

Suvlasnici iz dva ulaza zgrade na Vukovarskoj 146 i 148 odlučili su riješiti pitanje etažiranja, budući da se njihova zgrada u zemljišnim knjigama vodila kao oranica.

– Stalno sam bio u kontaktu s ljudima iz Zavoda za stanovanje pa sam dobio dopis za etažiranje još davne 2004. godine. Tada su bili prvi kontakti između mene i Zavoda – pojašnjava Boško Romanić, predstavnik suvlasnika.

POMOĆ Kaže kako su svi suvlasnici iz oba ulaza bili odlučni po pitanju etažiranja, te su odlučili kako žele da se zgrada što prije uvede u zemljišne knjige. Zavod za stanovanje ponudio im je pomoć koju su objeručke prihvatili.

– Kada se i ako se nekada neki stan u zgradi bude prodavao, ljudi neće morati trčati na 100 strana jer će ovaj dokument o etažiranju biti služben – pojašnjava Romanić.

Prošle su godine izvršena dodatna elektronska mjerenja na ovoj dvokatnici s dva ulaza i 12 stanova (u svakom se ulazu nalazi šest stanova).

Boško Romanić, predstavnik suvlasnika

– Dugo smo čekali, ali smo po pitanju etažiranja sve riješili prošle godine. Zgrada je podijeljena na podrumski dio, tavanski dio i stambeni dio. Svaki stan ima određeni postotak podrumskog i tavanskog dijela. Ista stvar je i s hodnikom – pojašnjava Romanić.

Te 2004. godine kada su suvlasnici ove zgrade odlučili ući u postupak etažiranja, predstavnik je imao njihovu suglasnost – potpis su dali svi, tako da s tim nije bilo problema.

PRIČUVA Troškove etažiranja platili su iz pričuve –13.000 kuna za oba ulaza ove zgrade suvlasnici su otplatili kroz šest mjesečnih obroka.

– Imali smo dosta novca na računu, pa nismo morali podizati nikakav kredit. Ranije smo se dogovorili da ćemo povećati pričuvu, tako da smo sada bezbrižni. Bilo je govora da se pričuva još malo poveća, ali to će za sada pričekati, jer u zgradi imamo umirovljenika koji nemaju mogućnosti platiti povećanje pričuve.

Romanić je suradnjom sa Zavodom za stanovanje jako zadovoljan:

– Suradnja sa Zavodom za stanovanje oduvijek je odlična. Predstavnik sam suvlasnika već dugi niz godina, a Zavod je uvijek imao razumijevanja te su nam mnogo pomagali tijekom ovih godina. Kada dolazim u Zavod, osjećam se kao da dolazim kod prijatelja – zadovoljno zaključuje Boško Romanić.